Справа Іл-76: суд відмовив генералу Назарову в повторній експертизі

Справа Іл-76: суд відмовив генералу Назарову в повторній експертизі

Фото
Укрінформ
Апеляційний суд Дніпропетровської області відмовив генерал-майору Віктору Назарову, якого обвинувачують у службовій недбалості, через що загинули 49 десантників літака ІЛ-76, в повторній експертизі та вирішив відразу перейти до судових дебатів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За клопотанням Назарова на повторний допит був викликаний завідувач кафедри військової експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Віктор Савечко, котрий брав участь у комісійній військово-тактичній експертизі в цій справі.

Захист закидав експерта запитаннями щодо освіти, кваліфікації, доступу до державної таємниці, експертних висновків та нормативних документів так, що колегія судів мала відреагувати й попросила ставити запитання професійніше й лише по суті експертизи.

Назаров також ставив запитання експерту, наголошуючи, "що не існує підстав, за якими він повинен був забезпечувати безпеку польоту і що ніхто йому не ставив це в обов'язок".

Після годинного допиту Віктора Савечко відпустили. Після цього Назаров знову почав наполягати на проведенні повторної експертизи.

Читайте також: Катастрофа Іл-76: до збиття причетна російська ПВК "Вагнера" - Грицак

Сторона потерпілих, адвокат Віталій Погосян разом з представниками військової прокуратури одноголосно зійшлися на думці, що це лише затягне справу.

Після годинного очікування Апеляційний суд Дніпропетровської області відмовив Назарову в повторній експертизі та вирішив відразу перейти до судових дебатів.

Адвокат Назарова Турик попросив перерву в судовому процесі. Незважаючи на протести з боку родичів загиблих і прохання продовжити засідання, суд задовольнив клопотання адвоката і оголосив технічну перерву до 11.00 4 грудня.

Суд у Дніпрі розглядає справу генерала Назарова/ Фото Миколи М'якшикова

Як відомо, 17 грудня 2015 року в Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині розпочався судовий процес у справі про загибель 49 українських військовослужбовців, їхній літак Іл-76 був збитий 14 червня 2014 року підтримуваними Росією бойовиками в аеропорту Луганська. На лаві підсудних опинився генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії очолював Штаб антитерористичної операції. Його обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків). Суд присудив йому 7 років ув’язнення, однак генерал подав на апеляцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-