Осінній призов збільшили на дві тисячі

Осінній призов збільшили на дві тисячі

Укрінформ
Уряд збільшив чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу до Збройних сил України восени 2017 року, на 2000 осіб.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів.

"Це рішення надасть можливість підвищити обороноздатність держави щодо забезпечення належної охорони та оборони арсеналів, баз, складів Збройних сил, на яких зберігаються вибухонебезпечні засоби" - зазначається у тексті до документу.

Відповідно до розпорядження Кабміну, чисельність громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу у жовтні - листопаді 2017 року, становить 12460 осіб.

Згідно з розпорядженням, обсяг видатків на одного призовника становить 3293 гривні 13 копійок, із них: 3200 гривень для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу; 93 гривні 13 копійок - для підготовки та проведення призову на строкову військову службу (без урахування коштів на харчування та перевезення громадян України, призваних на строкову військову службу, із збірних пунктів обласних, Київського міського військових комісаріатів до місця служби).

Читайте також: Львівський військкомат пояснив ситуацію з оприлюдненням списків призовників

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня на території військового складу Міністерства оборони у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів. Унаслідок НС постраждали дві особи. Вибухи припинилися вранці 28 вересня.

10 листопада Калинівський районний суд Вінницької області оштрафував офіцера військової частини в Калинівці на 2465 грн за те, що він дозволив стороннім потрапити на територію частини у день, коли там сталася пожежа на складах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-