Львівський військкомат пояснив ситуацію з оприлюдненням списків призовників

Львівський військкомат пояснив ситуацію з оприлюдненням списків призовників

Укрінформ
Сторінка Львівського обласного військового комісаріату у соцмережі Facebook на даний момент не працює, але незабаром відновить свою роботу.

Про це військовий комісар Львівської області Олександр Тіщенко написав на своїй  сторінці у Facebook.

“Сторінка Львівського обласного військового комісаріату у соціальній мережі Фейсбук на даний момент не працює, у зв’язку з блокуванням значної частини матеріалів, проте найближчим часом відновить своє функціонування. (...) Згідно проведеного аналізу встановлено, що більшість громадян, які з вчорашнього дня звернулися до військкоматів Львівщини, мають право на відстрочку від призову на строкову військову службу, але належним чином не підтвердили цього. Тому вкотре звертаюся, якщо маєте таке право – прийдіть до військового комісаріату та офіційно підтвердіть його”, - написав комісар.

Тіщенко також зазначив, що згідно з Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу» у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України. “Дану категорію громадян запрошуємо самостійно з'явитися до районних (міських) військових комісаріатів для вивчення військово-облікових даних та ступеня придатності за станом здоров'я”, - зазначив він.

Читайте також: Україна знову вимагає від РФ припинити призов в окупованому Криму

Тіщенко написав свій коментар “у зв’язку з великою кількістю звернень громадян, які побачили себе у списках осіб, які підлягають призову на строкову військову службу і з тих чи інших причин не з’явилися до районних (міських) військових комісаріатів”, однак військовий комісар Львівщини ніяк не прокоментував законність самої появи у відкритому доступі прізвищ тисяч призовників, які з різних причин не з’являються вчасно на призовних пунктах.

Як повідомлялося, вчора на Facebook-сторінці Львівського обласного військового комісаріату було оприлюднено прізвища призовників, які ухиляються від служби в армії. Список містив 15 тисяч прізвищ юнаків. Після цього сторінка обласного військкомату у Facebook вже сьогодні вранці виявилася недоступною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-