Європейська федерація журналістів приєднується до вимог звільнити Шаройка

Європейська федерація журналістів приєднується до вимог звільнити Шаройка

Укрінформ
Європейська федерація журналістів підтримує Національну спілку журналістів України у вимогах негайно звільнити журналіста Павла Шаройка, заарештованого у Мінську білоруським КДБ. 

Про це Укрінформу повідомив у четвер голова НСЖУ Сергій Томіленко.

"Європейська федерація журналістів підтримує НСЖУ у вимогах негайного звільнення журналіста Павла Шаройка, заарештованого у Мінську білоруським КДБ... Крім цього, колеги з ЄФЖ мають зареєструвати цей напад на Платформі Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів", - зазначив він.

На своєму сайті ЄФЖ опублікувала повідомлення про арешт Шаройка 25 жовтня білоруським КДБ у Мінську. ЄСЖ також наводить слова Томіленка про те, що затриманому українському журналісту було надано лише державного адвоката від білоруської влади. 

У повідомленні також ідеться, що, за словами колег, Шаройко працював над розслідуванням щодо зникнення у Білорусі громадянина України Павла Гриба, який, як з’ясувалося пізніше, був відправлений до Росії. Останній матеріал журналіста був на тему зустрічі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. 

Читайте також: Справа Шаройка: НСТУ заявляє, що не співпрацює зі спецслужбами

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня в Мінську був затриманий власкор "UA: Українське Радіо" у Білорусі, громадянин України Павло Шаройко. Йому висунуто стандартне для іноземних кореспондентів обвинувачення у "шпигунстві".

Шаройку закидають створення агентурної мережі - нібито білоруси за гроші збирали для нього відомості розвідувального характеру. Білоруський КДБ заявляє, що після затримання Шаройко зізнався, що "є співробітником розвідки і працює під прикриттям в званні полковника". При затриманні у нього нібито знайшли копії розвідувальних повідомлень "Центру".

Раніше, 24 серпня, у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Пізніше стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли в слідчий ізолятор у Краснодарі (Росія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-