Справа Шаройка: НСТУ заявляє, що не співпрацює зі спецслужбами

Справа Шаройка: НСТУ заявляє, що не співпрацює зі спецслужбами

Укрінформ
Національна суспільна телерадіокомпанія України заявляє, що не співпрацює з розвідкою, а до роботи власкора Українського радіо в Білорусі Павла Шаройка, якого КДБ Білорусі звинуватив у шпигунстві, претензій не має.

Про це йдеться у заяві UA:Перший, що оприлюднена у вівторок на сайті компанії. 

"Національна суспільна телерадіокомпанія України заявляє, що не має зі спецслужбами таких стосунків, які б виходили за межі офіційних, і не співпрацює з жодною з них. Завдання та місія суспільного мовника полягає в іншому. Так буде й надалі", - йдеться у заяві.

В НСТУ зазначили, що Шаройко працює у закордонній кореспондентській мережі Українського радіо (УР) з 2015 року і завжди "сумлінно виконував репортерську роботу, висвітлюючи найрізноманітніші теми на замовлення інформаційної служби Українського радіо". "Якість репортерської роботи Павла Шаройка не давала жодного приводу для претензій ані до змісту, ані до форми його репортажів (будь-хто може переконатися в цьому, прослухавши його сюжети та включення на сайті УР)", - йдеться у заяві.

Останнім часом, за інформацією НСТУ, Шаройко висвітлював із Мінська справу зниклого громадянина України Павла Гриба, переговорний процес Мінської групи, а також російсько-білоруські військові навчання "Запад 2017".

16 листопада дружина Шаройка Олена прибула з Мінська до Києва та повідомила, що 25 жовтня Павла затримав білоруський Комітет держбезпеки. Вона попросила надати чоловікові відпустку за "сімейними обставинами".

Тоді НСТУ направила офіційні запити до Міністерства закордонних справ України, Служби безпеки України та консульства України в Білорусі.

Телерадіокомпанія припускає, що "відсутність будь-якої офіційної реакції чи помітної активності держави в цій справі має свої резони, незрозумілі пересічним громадянам".

"НСТУ разом з родиною Павла Шаройка сподівається, що найближчим часом Українська держава зробить все можливе для захисту свого громадянина та повернення його додому", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Телебачення Білорусі показало відео «допиту» журналіста Шаройка

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня в Мінську був затриманий власкор "UA: Українське Радіо" у Білорусі, громадянин України Павло Шаройко. Йому висунуто стандартне для іноземних кореспондентів обвинувачення у "шпигунстві".

Шаройку закидають створення агентурної мережі - нібито білоруси за гроші збирали для нього відомості розвідувального характеру. Білоруський КДБ заявляє, що після затримання Шаройко зізнався, що "є співробітником розвідки і працює під прикриттям в званні полковника. При затриманні у нього, нібито, знайшли "копії розвідувальних повідомлень" "Центру".

Раніше 4 серпня у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Пізніше стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли в слідчий ізолятор у Краснодарі (Росія).

20 листопада стало відомо, що у Білорусі зник ще один громадянин України: білоруські спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ "Завод обважнювачів" (м.Костянтинівка Донецької області) Олександра Скибу, який приїхав у цю країну на переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-