Телебачення Білорусі показало відео «допиту» журналіста Шаройка

Телебачення Білорусі показало відео «допиту» журналіста Шаройка

Відео
Укрінформ
Білоруський державний телеканал продемонстрував відео, за його твердженнями, допиту українського «шпигуна» Павла Шаройка.

Сюжет білоруського телеканалу ОНТ оприлюднений у YouTube.

За версією білоруського телеканалу, у журналістів в розпорядженні є фрагмент запису «допиту», де «розвідник називає свого координатора».

Йдеться нібито про «українського дипломата, акредитованого в Мінську». 

Читайте також: Польський депутат назвав арешт Шаройка замахом на свободу ЗМІ

Під час так званого «допиту» Шаройко розповідає, що у 2016 році його «перевели з відділу, який займався журналістами, які працюють під прикриттям, у відділ, де працюють дипломати під прикриттям».

Читайте також: Тимчук про справу Шаройка: Через спілкування з ФСБ у КДБ Білорусі атрофувався мозок

Як відомо, 4 серпня у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Пізніше стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли в слідчий ізолятор у Краснодарі (Росія).

25 жовтня в Мінську був затриманий власкор «UA: Українське Радіо» у Білорусі, громадянин України Павло Шаройко. Йому висунуто стандартне для іноземних кореспондентів обвинувачення у «шпигунстві».

Читайте також: Справа Шаройка: Білорусь оголосила українського дипломата персоною нон грата

Йому закидають створення агентурної мережі - нібито білоруси за гроші збирали для нього відомості розвідувального характеру. Білоруський КДБ заявляє, що після затримання Шаройко зізнався, що "є співробітником розвідки і працює під прикриттям в званні полковника. При затриманні у нього, нібито, знайшли "копії розвідувальних повідомлень" "Центру".

А вже 20 листопада стало відомо, що у Білорусі зник ще один громадянин України: білоруські спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» (м.Костянтинівка Донецької обл.) Олександра Скибу, який приїхав у цю країну на переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-