Тимчук про справу Шаройка: Через спілкування з ФСБ у КДБ Білорусі атрофувався мозок

Тимчук про справу Шаройка: Через спілкування з ФСБ у КДБ Білорусі атрофувався мозок

Укрінформ
Заява КДБ Білорусі про те, що журналіст Павло Шаройко працював у Білорусі як агент під прикриттям і створював власну агентурну мережу, така ж безглузда, як і "справа українських диверсантів" у Криму.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат України, член Комітету ВР України з питань національної безпеки й оборони, керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

“Відправляти такого публічно відомого офіцера спецслужби агентом під прикриттям, який до того ж нібито створив у Білорусі ще й власну агентурну мережу - це була б повна нісенітниця. Але в КДБ РБ нам цю нісенітницю втюхують, як правду. Що нічим не відрізняється від нісенітниці про "українських диверсантів у Криму", якою регулярно пригощає публіку ФСБ РФ", - написав Тимчук у повідомленні під заголовком "Це заразно: тісне спілкування з ФСБ РФ призвело до атрофування мозку у білоруського КДБ".

Нардеп нагадав, що сьогодні представник КДБ РБ заявив, звинувачуючи затриманого у Мінську українського журналіста Шаройка у «шпигунстві»: «З урахуванням досвіду його роботи як керівника прес-служби Головного управління розвідки Міноборони, для прикриття йому була визначена посада кореспондента Громадської національної телерадіокомпанії України».

У колишні часи в СРСР кореспонденти радянських ЗМІ за кордоном, дійсно, поголовно були офіцерами КДБ або ГРУ. Але навіть у СРСР не здогадувалися відправляти працювати під журналістським прикриттям шпигунів, які раніше публічно "світилися" як офіцери спецслужб, зазначив Тимчук.

"Павло Шаройко, військовий журналіст за освітою, дійсно, багато років тому був керівником прес-служби ГУР МО України. Ключове слово тут - "прес-служба", тобто він виступав на брифінгах і прес-конференціях як офіційний представник ГУР МО, давав коментарі, займався акредитацією журналістів, працював зі ЗМІ. Був більше ніж публічний саме як офіційний представник ГУР. Потім звільнився, і пішов у "цивільну" журналістику (для наших військових журналістів, до речі, справа звичайна)", - написав нардеп, пояснюючи, чому відправляти Шаройка агентом під прикриттям було б нерозумно. 

Тимчук висловив переконання, що спецслужби Білорусі під керівництвом ФСБ активно підключилися до російських спроб дискредитації України, як "агресивної держави".

"І, знаючи білоруські реалії, неможливо повірити в те, що це якась своя гра КДБ РБ, що здійснюється не за вказівкою вищого керівництва країни", - додав він.

Читайте також: У ГУР заявили, що Шаройко з 2009 року не працює у їхній прес-службі

Як відомо, 4 серпня у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Пізніше стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли в слідчий ізолятор у Краснодарі (Росія).

25 жовтня в Мінську був затриманий власкор «UA: Українське Радіо» у Білорусі, громадянин України Павло Шаройко. Йому висунуто стандартне для іноземних кореспондентів обвинувачення у «шпигунстві».

20 листопада стало відомо, що у Білорусі зник ще один громадянин України: білоруські спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» (м.Костянтинівка Донецької обл.) Олександра Скибу, який приїхав у цю країну на переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-