У Кабміні визнали: зарплата жінок становить лише 80% чоловічої

У Кабміні визнали: зарплата жінок становить лише 80% чоловічої

Укрінформ
Кабінет міністрів України і надалі працюватиме над забезпеченням гідних умов праці та рівня заробітної плати для жінок та чоловіків.

Про це, виступаючи на першому Українському Жіночому Конгресі, заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, інформує Урядовий портал.

«Перше півріччя 2017 року показало нам, що середньомісячна зарплата жінок становить лише 80% середньомісячної зарплати чоловіків. Безумовно, ми бачимо певне покращення ситуації порівняно з попередніми роками, коли цей відсоток становив 70 і менше, але очевидно, що нам є над чим працювати», - сказав він.

Читайте також: На посаду "гендерного уповноваженого" уряду претендує двоє чоловіків - Климпуш-Цинцадзе

Він зазначив, що цей підйом рівня середньої заробітної плати жінок пов’язує зі зростанням мінімальної зарплати до 3200 грн.

"Але очевидно, що цього недостатньо, адже ми чудово розуміємо, що питання оплати праці дуже тісно пов’язане в цілому із соціальним захистом родини, в тому числі із майбутнім пенсійним забезпеченням жінок», - зазначив віце-прем’єр-міністр.

«Тому уряд і надалі робитиме все, щоб ті позитивні тенденції щодо забезпечення рівності прав жінок та чоловіків, які ми бачимо протягом останніх років, зберегти та інтенсифікувати», - наголосив Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-