На посаду

На посаду "гендерного уповноваженого" уряду претендує двоє чоловіків - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
На конкурс з обрання урядового уповноваженого з гендерних питань подали заявки 7 претендентів, у тому числі двоє чоловіків.

Про це на першому Українському жіночому конгресі заявила віце-прем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я дуже чекаю обрання уповноваженого з гендерних питань. Я тішуся з того, що на цей конкурс подалося двоє чоловіків і п'ятеро жінок, тому є з кого вибирати. Я думаю, що це цікавий і позитивний феномен, і надзвичайно важливо, коли за рівні права виступають і чоловіки», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що наразі зусиллями суспільства і за допомогою міжнародних організацій напрацьовано величезну кількість ідей і планів, які «тільки треба почати реалізовувати».

Читайте також: Ірина Геращенко вважає, що у силових структурах має бути більше жінок-офіцерів

Климпуш-Цинцадзе нагадала, що наразі вперше в історії України 12 відсотків парламентаріїв становлять жінки, які є дуже активними і прокладають шлях для інших представниць жіночої статі. Віце-прем'єр також поінформувала, що наразі 75 відсотків жінок, які працюють на держслужбі, не мають керівних посад, а в деяких міністерствах серед держслужбовців жінки становлять 85 відсотків. Водночас, зазначила вона, якщо рухатися сходинками вище, то картина є трохи кращою - заступниками міністрів є 40 відсотків жінок.

«Це вже великий прогрес, у нас ніколи раніше такого не було», - підкреслила віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-