Гриневич хоче збільшити держзамовлення на вчителів української

Гриневич хоче збільшити держзамовлення на вчителів української

Укрінформ
Міністр освіти Лілія Гриневич заявила про готовність збільшити держзамовлення на підготовку вчителів української мови, в тому числі для викладання в школах для нацменшин.

Про це вона заявила у п'ятницю під час робочої поїздки на Закарпаття, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми провели круглий стіл із викладачами та адміністрацією Ужгородського національного університету, у ході якого попросили звернути особливу увагу на підготовку кадрів для викладання державної мови у школах для нацменшин. Ми готові збільшити держзамовлення на ці факультети вже в наступному році", - сказала Гриневич.

Також вона повідомила, що в бюджет уже закладено понад 350 млн гривень на підвищення кваліфікації вчителів, у тому числі і вчителів української мови, які викладатимуть у школах нацменшин, зокрема угорських.

Крім того, за словами Гриневич, вчителям української мови в школах нацменшин доплачуватимуть 30% до заробітної плати.

"Надбавку за "престижність професії" у вигляді 30% до окладу вчителя ми платитимемо викладачам української в школах нацменшин, ця сума також закладена в бюджеті на наступний рік", - сказала міністр.

Читайте також: Гриневич інспектує школи нацменшин на Закарпатті

Як повідомляв Укрінформ, 17 та 18 листопада на Закарпатті триває робочий візит міністра освіти Лілії Гриневич, у ході якого вона вивчає досвід та методики викладання у школах для нацменшин краю. Завтра планується перебування міністра у школах угорської меншини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-