Гриневич інспектує школи нацменшин на Закарпатті

Гриневич інспектує школи нацменшин на Закарпатті

Фото
Укрінформ
Міністр освіти Лілія Гриневич протягом двох днів перебуватиме із робочим візитом на Закарпатті. У п'ятницю  вона проінспектувала ужгородську школу, де навчання ведеться українською та словацькою мовами. 

У суботу міністр планує відвідати школи у місцях компактного проживання угорців на Закарпатті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час зустрічі із пресою у ході робочого візиту Гриневич відзначила, що після висновків Венеційської комісії щодо нового закону “Про освіту” буде розроблено ряд методик для імплементації нового закону.

“Ці методики будуть розглядатися у Верховній Раді перед впровадженням, наразі ми не будемо їх розголошувати, можу сказати, що методики викладання у школах нацменшин будуть пропонуватися за двома факторами. Перший - це те, із якої мовної групи походять діти, та другий - мовне середовище, в якому вони живуть”, - сказала Гриневич.

Читайте також: Гриневич розповіла у Брюсселі про новий освітній закон

Разом із тим, вона зазначила, що протягом двох днів на Закарпатті проведе ряд зустрічей із освітянами з приводу нового закону “Про освіту”, зокрема, дискусійної статті 7, де йдеться про мову викладання.

Візит Лілії Гриневич в ужгородську школу з поглибленим вивченням словацької мови/ Фото Сергія Гудака

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-