Верховний суд: Порошенку внесуть подання на ще двох кандидатів

Верховний суд: Порошенку внесуть подання на ще двох кандидатів

Укрінформ
Вища рада правосуддя внесе Президентові подання про призначення ще двох суддів Верховного Суду.

Про це повідомила прес-секретар відомства Оксана Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

"Вища рада правосуддя під час засідання 14 листопада 2017 року розглянула питання щодо внесення подання Президентові про призначення на посади суддів Касаційного адміністративного суду та Касаційного цивільного суду у складі Верховного суду", - зазначила вона.

Зокрема, ВРП рекомендуватиме призначити на посади суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду Тетяну Стрелець та Сергія Погрібного.

Водночас розгляд питання щодо внесення подання про призначення Валентини Сімоненко на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі ВСУ відкладено.

Як відомо, Вища рада правосуддя протягом 14–25 вересня 2017 року розглянула 120 матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення на посади суддів Касаційного господарського, Касаційного адміністративного, Касаційного кримінального, Касаційного цивільного судів у складі Верховного суду.

Читайте також: Парубій про оновлення ЦВК: питання "зрушило з мертвої точки"

29 вересня 2017 року Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові про призначення 111 кандидатів на посади суддів касаційних судів у складі Верховного суду. Водночас ВРП відклала розгляд матеріалів щодо сімох кандидатів у зв'язку з нерозглянутими дисциплінарними провадженнями стосовно чинних суддів, дисциплінарними скаргами, які потребують перевірки до вирішення питання про призначення кандидатів на посади, а також зверненнями щодо кандидата, які потребували додаткового вивчення.

9 листопада Вища рада правосуддя ухвалила рішення про внесення подання Президентові України про призначення трьох суддів касаційних судів у складі Верховного суду. Таким чином, Вищою радою правосуддя ухвалила рішення внести подання про призначення 114 кандидатів на посади суддів ВСУ.

10 листопада Президент видав указ про призначення 113 кандидатів на посади суддів Касаційного господарського, Касаційного адміністративного, Касаційного кримінального, Касаційного цивільного судів у складі Верховного суду, а 11 листопада новопризначені судді склали присягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-