Нацрада готує позови до суду про стягнення штрафів із 38 компаній

Нацрада готує позови до суду про стягнення штрафів із 38 компаній

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення готує позови до суду про стягнення штрафів із 38 компаній, до яких ця санкція була застосована цього року за неподання інформації про структуру власності і які не сплатили ці штрафи. Загальна їх сума становить 355 тис. 171,1 грн.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

«Загалом рішеннями Національної ради від 1 і 29 червня цього року штраф було накладено на 183 компанії на суму майже 456 тис. грн. Із них 145 ліцензіатів сплатили штраф і пеню на суму 107 237,84 грн. Стосовно боржників на засіданні 11 жовтня було ухвалено рішення звернутися до суду про стягнення штрафу у примусовому порядку», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до частини четвертої статті 12 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» суб'єкти інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення зобов'язані щороку подавати Національній раді інформацію про структуру власності. Порядок подання цієї інформації затверджено рішенням Національної ради, згідно з яким такі відомості подаються до 31 березня.

Читайте також: Рік роботи закону про квоти показав, що українська пісня є ринково привабливою - Сюмар

За неподання, несвоєчасне подання інформації про структуру власності або подання інформації, що не відповідає дійсності, застосовується штрафна санкція. Розмір штрафу визначено частиною десятою статті 72 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» - 5% загальної суми ліцензійного збору за всіма ліцензіями, власниками яких є порушник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-