Рік роботи закону про квоти показав, що українська пісня є ринково привабливою - Сюмар

Рік роботи закону про квоти показав, що українська пісня є ринково привабливою - Сюмар

Укрінформ
Рік роботи закону про квоти на україномовні пісні на радіо показав, що українська пісня є абсолютно ринково привабливою і має великий потенціал для розвитку.

Таку думку висловила голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар у Facebook

"Рік тому вступив в дію наш закон про квоти на україномовні пісні на радіо. За цей рік ми усвідомили головне - всі страхи були марними. Українська культура, пісня - все це має шалений потенціал для розвитку і є цілком ринково привабливим. Бо українці люблять своє і хочуть слухати і дивитися своє, українське", - написала вона.

Народний депутат висловила вдячність усім, хто долучився до розробки і введення в дію цього закону і нагадала, що віднині квота на радіо вже 30% україномовних пісень на день. "Дякую всім, з ким ми разом зробили той надважливий крок. Дякую всім, хто сьогодні творить сучасну українську музику", - зазначила Сюмар. 

Вона також заявила, що надзвичайно пишається тим, наскільки якісною може бути українська музика. "І буде ще кращою. Віримо в своє. І любимо", - резюмувала Сюмар.

Читайте також: Квота на українську мову в радіоефірі зросла ще на 5%

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада 2016 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)". Згідно з документом квота на пісні українською мовою у радіоефірі вводиться поступово: протягом першого року їх має бути щонайменше 25%, другого - 30%, третього - 35%. Квота на українську мову ведення ефіру у перший рік дії закону становить 50%, у другий - 55%, у третій - 60%.

У Нацраді прогнозують, що збільшення мовних квот із 8 листопада 2017 року спричинить зростання середнього показника ротації україномовних пісень до 37% в ефірі загальнонаціональних радіостанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-