МОЗ запевняє, що для всіх лікарень діятиме єдиний тариф

МОЗ запевняє, що для всіх лікарень діятиме єдиний тариф

Укрінформ
Плата за медичні послуги, надані в лікарнях, буде здійснюватися через Національну службу здоров'я за єдиним тарифом. Укладати договір з Нацслужбою здоров'я зможуть як державні, так і приватні лікарні.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України. 

"Якщо приватна лікарня укладе договір на надання медичних послуг населенню з Національною службою здоров’я, вона буде отримувати кошти за єдиними тарифами, які є однаковими для всіх медичних закладів, незалежно від форми власності", - йдеться у повідомленні. 

Щороку Верховна Рада затверджуватиме програму медичних гарантій разом із державним бюджетом на наступний рік. Відповідно, обсяг послуг у програмі медичних гарантій залежатиме від розміру фінансування з державного бюджету. Перша програма медичних гарантій буде ухвалена у 2019 році на 2020 рік, коли буде проведена медична рефома третинної ланки медицини.

Читайте також: МОЗ спростовує "драконівські" тарифи на медпослуги

Наголошується, що з початком медичної реформи більшість медичних послуг будуть безоплатними для пацієнта, але платними для держави.

До 2020 року головна задача Міністерства охорони здоров’я, уряду і парламенту - зібрати реальну статистику захворюваності, розрахувати справедливі тарифи на кожну послугу та виділити достатньо коштів, щоб закупити потрібну кількість послуг і ліків. 

Національна служба здоров'я України за програмою медичних гарантій оплачуватиме надання пацієнтам конкретного списку послуг з державного бюджету. 

Водночас органи місцевого самоврядування можуть створювати окремі програми місцевих бюджетів на закупівлю додаткових послуг в інтересах місцевого населення. Також органи місцевого самоврядування як власники закладів зможуть виділяти додаткове фінансування, наприклад, на оновлення технічного забезпечення медзакладів або додаткові премії медичних працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-