У Авакова розповіли, як зупинити

У Авакова розповіли, як зупинити "навалу" нелегалів на кордоні з РФ

Укрінформ
Система біометричного контролю перетину на пропускних пунктах на кордоні з Росією може запрацювати вже з 1 січня.

Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, повідомляє прес-служба МВС.

"Плануємо з 1 січня ввести систему біометричного контролю, коли на пропускних пунктах скануватимуться відбитки пальців росіян. Щоб наші спецслужби мали свою базу іноземців, які в’їжджають до України", - сказав Троян.

Він зазначив, що за останніми даними Держприкордонслужби, значна кількість нелегальних мігрантів потрапляє на територію України саме від східного сусіда - оскільки процедура отримання візи у Росії нескладна, і всі охочі законним шляхом потрапляють на територію сусідньої держави. А потім, в обхід встановлених пунктів пропуску, "всіма правдами і неправдами" намагаються потрапити на територію України, додав Троян.

Він зазначив, що вирішити цю проблему допоможе збільшення щільності кордону.

Читайте також: Біометричний контроль: особливості перетину кордону для росіян і громадян ЄС

"Наразі ми маємо один прикордонний підрозділ на 80-100 кілометрів кордону. Але іноземний досвід підказує: щоб забезпечити надійну охорону рубежів держави, необхідно мати такі підрозділи кожні 20 кілометрів. На самому кордоні мають з’явитися модульні містечка, між якими будуть зведені спостережні вежі", - зазначив заступник міністра.

Як повідомлялося, 1 вересня Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про обов'язковий біометричний контроль для росіян на кордоні. Порошенко заявив, що з 2018 року російські громадяни зможуть перетинати український кордон винятково за біометричними паспортами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-