Нардепи хочуть взяти Коханівського на поруки

Нардепи хочуть взяти Коханівського на поруки

Фото
Укрінформ
Народні депутати Ігор Мосійчук (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) та Ігор Луценко (фракція "Батьківщина") пропонують суду відпустити лідера  "Добровольчого руху ОУН" Миколу Коханівського під їх особисті зобов'язання.

Про це вони заявили на засідання Святошинського районного суду, де триває засідання з обрання запобіжного заходу  Коханівському, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коханівський не буде тікати, бо йому немає куди тікати. Я особисто зобов'язуюсь доставляти його на перший виклик суду. Він сам буде з'являтись, але якщо треба я його підвезу", - сказав Мосійчук.

Ігор Луценко у свою чергу також зауважив, що давно знає Коханівського і готовий за нього поручитись. 

 Як повідомлялося, прокуратура вимагає для Коханівського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Вранці у вівторок правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, де з ночі забарикадувалися прихильники Коханівського. Операція із зачистки зали суду тривала близько 5 хвилин. Затримано 30 людей.

Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета гумовими кулями. 

23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де й розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

Читайте також: Блокування Святошинського суду: шістьом "активістам" оголосили про підозру

Прихильники Коханівського провели ніч у залі суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-