Блокування Святошинського суду: шістьом

Блокування Святошинського суду: шістьом "активістам" оголосили про підозру

Укрінформ
Слідчі Шевченківського управління поліції оголосили про підозру шістьом активним учасникам подій у Святошинському районному суді Києва, де обирали запобіжний захід лідеру "Добровольчого руху ОУН" Миколі Коханівському.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. 

"Вранці під час розблокування залу судового засідання (Святошинського райсуду - ред.) правоохоронці доставили до управління поліції 32 особи. Після встановлення їх анкетних даних та обставин вчинення правопорушень шістьом активним учасникам оголосили про підозру у скоєнні хуліганства (ч. 3 ст. 296 ККУ), умисного знищення або пошкодження майна (ч. 1 ст. 194 ККУ) та втручання у діяльність працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 343 ККУ)", - йдеться у повідомленні.

У результаті п’ятьох з них затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі за погодженням із процесуальними керівниками готують клопотання про обрання їм міри запобіжного заходу.

До лікарняних закладів за медичною допомогою звернулися двоє цивільних осіб та троє правоохоронців, повідомили в прес-службі поліції.

Читайте також: Із Коханівського зняли наручники, суд триває

Як повідомляв Укрінформ, Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета гумовими кулями.

23 жовтня суд з обрання Коханівському запобіжного заходу переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де й розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

Прихильники Коханівського провели ніч у залі суду.

Вранці у вівторок правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, де з ночі забарикадувалися прихильники Коханівського. Операція із зачистки зали суду тривала близько 5 хвилин. Затримано понад 30 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-