Із Коханівського зняли наручники, суд триває

Із Коханівського зняли наручники, суд триває

Фото
Укрінформ
В Святошинському районному суді триває засідання з обрання запобіжного заходу лідеру "Добровольчого руху ОУН" Миколі Коханівському. Наразі з нього зняли наручники, оскільки збіг 72-годинний термін з моменту його затримання.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, Коханівський у судовій залі вже сидить на лаві поруч з адвокатами.

Раніше сторона захисту заявила клопотання про відвід прокурора Івана Черніченка, звинувативши його в упередженості та наданні недостовірних даних (у питанні вручення підозри Коханівському). Водночас слідчий суддя Іванна Миколаєць відхилила клопотання про відвід прокурора Черніченка, назвавши його необгрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню.

З Коханівського зняли наручники / Фото: Євген Любімов. Укрінформ

Читайте також: Лікарі не знайшли у Коханівського "патологій" і дозволили участь у суді

Як повідомлялося, прокуратура вимагає для Коханівського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Вранці у вівторок правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, де з ночі забарикадувалися прихильники Коханівського. Операція із зачистки зали суду тривала близько 5 хвилин. Затримано 30 людей.

Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета гумовими кулями.

23 жовтня суд переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва, де й розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

Прихильники Коханівського провели ніч у залі суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-