ЄСПЛ ще не виніс жодного рішення щодо Донбасу і Криму - Лутковська

ЄСПЛ ще не виніс жодного рішення щодо Донбасу і Криму - Лутковська

Укрінформ
Європейський суд з прав людини на сьогодні не виніс жодного рішення щодо порушення прав жителів непідконтрольної території Донбасу та окупованого Криму.

Про це сказала Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська 20 жовтня під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я знаю про подані заяви, але ще не бачила жодного рішення Європейського суду з прав людини, яке було б винесене по ситуації щодо тимчасово непідконтрольної території Донецької та Луганської областей або окупованої території Криму. Я не маю доступу до тих файлів, які знаходяться на розгляді, а рішень, які були б уже опубліковані з цього приводу, ще не бачила. Будемо чекати на ці рішення ЄСПЛ», - зазначила омбудсмен.

За її словами, відповідні заяви, що нині подані адвокатами до ЄСПЛ, стосуються як Росії, так і України.

Читайте також: "Інтер" порушив права дитини: Лутковська просить Нацраду відреагувати

«Якщо адвокати були з підконтрольної території, то практично всі заяви подавались проти обох країн - України та Російської Федерації. Так зроблено для того, щоб Європейський суд самостійно визначив, яка з держав несе відповідальність за ту чи іншу проблему», - уточнила Лутковська.

Як повідомлялося, станом серпень 2017 року на розгляді Європейського суду з прав людини перебувало майже 3700 індивідуальних позовів, що пов’язані з подіями в Криму та військовими діями на сході України. Із них близько 1,6 тис. позовів надійшли безпосередньо від жителів Донецької та Луганської областей і з Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-