У ДПСУ розповіли, скільки українців скористалися безвізом за 4 місяці

У ДПСУ розповіли, скільки українців скористалися безвізом за 4 місяці

Укрінформ
За чотири місяці та один тиждень безвізового режиму України з державами Євросоюзу ним скористалися майже 295 тисяч українців.

Про це повідомив у четвер в ефірі Радіо Свобода помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Втім, він радить користувачам безвізового режиму не покладатися лише на біометричний паспорт, адже на прохання прикордонників подорожувальники мають надати докази мети своєї поїздки і довести платоспроможність.

«Порадив би дві речі: по-перше, детально вивчити всі необхідні документи, які потрібні для візиту до іноземної держави, по-друге, ознайомитися з правилами поведінки в цій державі, не порушувати закон, і, якщо громадяни збираються їхати з дітьми, – не забувати про те, що для неповнолітніх громадян України також потрібно мати біометричний паспорт», – нагадує Слободян.

За його даними, із початком осені до Євросоюзу почало їздити на 30-40% менше громадян України, ніж улітку.

За даними Представництва ЄС в Україні, відмову у в’їзді до Євросоюзу за час дії безвізового режиму отримав лише 61 громадянин України – тобто лише дві сотих відсотка від загальної кількості «безвізових» мандрівників. Як пояснили фахівці, головними причинами відмови були перевищення термінів перебування в ЄС під час попередніх поїздок та відсутність документів, що підтверджують мету та умови перебування в країнах Євросоюзу.

Читайте також: Канада ще не готова говорити з Україною про безвіз - Климпуш-Цинцадзе

Однак Слободян підкреслює, що ця цифра включає лише тих людей, які самостійно повідомили про те, що їх не пустили до Європи.

«Підозрюємо, що не всі ті, кому було відмовлено в перетині кордону до європейських країн, заявили про це після повернення в Україну. Швидше за все, кількість відмов була більшою, але несуттєво більшою. Статистика відмов, мабуть, не є настільки об'єктивною, щоб не неї спиратися», – припускає він.

Раніше Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що українці встигли 7,5 млн разів скористалися безвізовим режимом під час поїздок до країн Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, безвізовий режим між Україною і ЄС набрав чинності вночі 11 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-