Канада ще не готова говорити з Україною про безвіз - Климпуш-Цинцадзе

Канада ще не готова говорити з Україною про безвіз - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Канада поки що не готова до активного діалогу з Україною стосовно напрацювання дорожньої карти про надання українцям безвізового режиму.

Про заявила віце-прем'єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з регіональними та центральними ЗМІ у вівторок, 26 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"І Президент України, і ми всі почали розмову про можливість отримання безвізу з Канадою. Але я не бачу сьогодні повної готовності канадської сторони до активного діалогу і вироблення дорожньої карти, як ми можемо відміняти візи для України", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що у безвізовому діалозі з Канадою є деякі речі, які будуть прийнятними для Канади, і які Україна виконала при отриманні безвізового режиму з ЄС. Водночас, сказала віце-прем'єр, Канада має свої маркери, які вона хоче бачити в країнах, що претендують на отримання безвізу з нею.

"Тому це не безперспективне питання, але це питання, яке займе кілька років, переконана, що не менше. Тому нам треба вийти на спільне бачення, що Україні потрібно зробити, щоб мати такий самий доступ до подорожей до Канади, як і до країн ЄС", - зазначила віце-прем'єр.

Читайте також: Порошенко про канадські візи: Ми домовилися, що відмов поменшає

Як повідомляв Укрінформ, у червні прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявляв, що говорити про скасування візового режиму для поїздок громадян України до Канади поки що зарано.

За його словами, в Канаді з нетерпінням очікують, аби в майбутньому мати конструктивну розмову про безвізовий режим із Україною, але наразі про це не йдеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-