Утилізувати боєприпаси пропонують за гроші трастового фонду НАТО

Утилізувати боєприпаси пропонують за гроші трастового фонду НАТО

Укрінформ
Міністерство оборони пропонує розглянути можливість використання спроможності трастового фонду НАТО з утилізації боєприпасів.

Про це заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак у середу під час комітетських слухань на тему «Наближення України до стандартів НАТО: перешкоди та досягнення. Стан виконання Річної національної програми співробітництва під егідою Комісії Україна-НАТО та Стратегічного оборонного бюлетеня України».

«Продовжується надходження матеріально-технічної допомоги від країн-партнерів, яка починаючи з 2014 року становить понад 237,7 млн дол. США. Ми використовуємо також допомогу, яка надається Альянсом у рамках комплексного пакету допомоги через вісім трастових фондів НАТО. Ця допомога спрямована на нарощення потенціалу складових всього сектору безпеки й оборони. Хочу сказати, що події, які сталися нещодавно в Балаклії та Калинівці, свідчать про надзвичайну потребу посилення безпеки зберігання ракет і боєприпасів на наших арсеналах і складах. На жаль, масштаб проблеми не дозволяє Україні вирішити її самостійно, тому ми пропонуємо розглянути можливість використання спроможності трастового фонду НАТО з утилізації боєприпасів для підвищення рівня безпеки відповідних військових об'єктів», - зазначив Руснак.

Читайте також: Парубій про НАТО: Україна не просто кандидат або прохач, а надійний союзник

Як повідомляв Укрінформ, уночі 23 березня 2017 року на території військового складу Міноборони поблизу місті Балаклія Харківської області виникла надзвичайна ситуація, пов'язана з вибухом боєприпасів. А вночі 26 вересня до ДСНС надійшла інформація про пожежу та вибухи на території військового складу Міністерства оборони поблизу міста Калинівка Вінницької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-