Парубій про НАТО: Україна не просто кандидат або прохач, а надійний союзник

Парубій про НАТО: Україна не просто кандидат або прохач, а надійний союзник

Укрінформ
Україна завдяки зміцненню позицій армії на сьогодні може виступати не просто кандидатом на вступ до НАТО, а й надійним союзником Альянсу.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій у середу, 18 жовтня, під час комітетських слухань на тему "Наближення України до стандартів НАТО: перешкоди та досягнення. Стан виконання Річної національної програми співробітництва під егідою Комісії Україна-НАТО та Стратегічного оборонного бюлетеня України".

"Вступ України в НАТО, без перебільшення, можна віднести до ключових стратегічних завдань Української держави. І дуже важливо, що ми говоримо про вступ до НАТО в той період, коли Україна змушена відбивати російську агресію на східних кордонах, коли питання безпеки для Української держави є питанням номер один. І ми усвідомлюємо, що загроза, яку несе Путін, - це загроза не тільки для України, а й для всього вільного світу, для всієї світової системи безпеки... Кожен розуміє, що загроза Путіна стосується і Європейського Союзу, і євроатлантичного простору. Тому питання колективної безпеки є для нас питанням ключовим. НАТО є єдиною організацією в світі, яка здатна зупинити агресію Путіна. І Україна на сьогодні може виступати не просто кандидатом, не просто прохачем, а надійним і твердим союзником НАТО. Сьогоднішня українська армія вже стала однією з найпотужніших армій Європи. Українська армія здобула бойовий досвід, яким ми ділимось із нашими партнерами Євроатлантичного альянсу", - сказав глава парламенту.

Читайте також: Гройсман назвав умову, за якої Україна буде в НАТО

При цьому Парубій зауважив, що співпраця між Альянсом і Україною може вийти на новий рівень завдяки виконанню Україною зобов'язань і переходу на стандарти НАТО в українській системі безпеки до 2020 року.

Голова Верховної Ради також нагадав, що навесні 2020 року в Україні пройде засідання Парламентської асамблеї НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-