Гройсман назвав умову, за якої Україна буде в НАТО

Гройсман назвав умову, за якої Україна буде в НАТО

Укрінформ
Реформування Збройних сил України з метою відповідності їх у середньостроковій перспективі базовим стандартам НАТО є одним із пріоритетів уряду.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у своєму привітанні з нагоди Дня захисника України, повідомляє Урядовий портал

"Сьогодні українська армія є потужним сучасним європейським військом, здатним виконувати завдання будь-якої складності. Подальше реформування Збройних сил є одним із пріоритетів роботи уряду, щоб у середньостроковій перспективі наша армія відповідала всім базовим стандартам НАТО, а Україна за своїм оборонним, економічним та інтелектуальним потенціалом приступила до кінцевої, поглибленої, фактичної інтеграції в Альянс", - підкреслив Гройсман.

Водночас він нагадав про величні сторінки звитяги українських воїнів упродовж нашої історії і зазначив, що нині, в нелегкі часи збройної російської агресії, в Україні з'явилося нове покоління героїв.  

"Як і протягом попередніх століть, українці захищають свою Батьківщину. Ми пам’ятаємо, як з початком бойових дій на сході країни тисячі бійців Національної гвардії, Збройних сил, добровольчих батальйонів та інших військових підрозділів стали на захист країни, щоб спинити російсько-терористичну агресію. Наші захисники з гідністю стримують натиск ворога. Нам ніколи не забути героїчні та трагічні сторінки цієї війни, яка в тисячі українських домівок принесла горе. Збройна агресія ворога породила нове покоління героїв, які назавжди залишаться у нашій пам’яті. У цій несправедливій війні Україна щодня загартовується і стає сильнішою. Протягом останніх чотирьох років країні ціною неймовірних зусиль вдалося відродити вщент розграбовані Збройні сили", - зазначив Гройсман.

Читайте також: Україна неодмінно буде в НАТО - Порошенко

Прем'єр-міністр висловив глибоку повагу та подяку всім, хто боронить країну на сході, тим, хто вкотре доводить, що українців нікому не вдасться зламати і перемогти.

"Переконаний, що на нашу країну та громадян чекає величне європейське майбутнє, яке ніхто не в силах і не вправі ставити під сумнів!" - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-