Луценко закликав суддів не спускати на гальмах резонансні корупційні справи

Луценко закликав суддів не спускати на гальмах резонансні корупційні справи

Укрінформ
Генпрокуратура протягом року викрила понад 7 тисяч хабарників, проте у суди передано справи щодо трохи більше, ніж 4 тисяч з них, а вироків ухвалено лише декілька.

Про це генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу в Ужгороді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За останній рік нами зафіксовано понад 7 тисяч хабарників, із них у судах зараз - 4200. На жаль, конкретних рішень - із конфіскацією майна та позбавленням волі - є лише декілька”, - сказав керівник ГПУ.

Говорячи про резонансні корупційні справи на Закарпатті, зокрема щодо першого заступника мера Ужгорода Іштвана Цапа та мера Чопа Валерія Самардака, які наразі на стадії судових розглядів, Луценко закликав не спускати їх на гальмах.

Читайте також: Казка про хабар: суд переконують, що $80 тисяч чиновнику підкинув "якийсь п'яниця"

“Я вважаю, що прокуратура спрацювала професійно - справи передані до суду, обвинувальні акти сфомульовані. Те, що обвинувачені по черзі хворіють, не ходять на засідання, або зникають їхні адвокати, - показово. Я просив би громадськість та суддів не спускати ці справи на гальмах. Як генпрокурор я жодним чином не можу критикувати роботу суддів, але, на мою думку, суддя має нав'язувати обом сторонам процесу правила швидкої поведінки. Будь-які очевидні спроби затягнути судове слідство мають бути не допущені”, - сказав він.

Водночас генпрокурор висловився щодо необхідності збільшити кількість експертів та суддів.

“Усі справи по незаконних рубках на Закарпатті й загалом по західних областях упираються в одного експерта, який перебуває у Львові. Буде більше експертів, більше суддів, які швидше їх розглядатимуть, - тоді всі корупційні справи будуть доведені до кінця”, - переконаний Луценко.

Він пообіцяв звернутися з цим питанням до міністра юстиції Павла Петренка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-