Вбивство прикордонника РФ: росіян знову спіймали на фейку

Вбивство прикордонника РФ: росіян знову спіймали на фейку

Укрінформ
Злочинці, які вбили російського прикордонника неподалік від українського кордону, рухалися у бік України з території РФ.

Так прокоментував кореспондентові Укрінформу помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян інформацію російських ЗМІ про бій на російському кордоні, спричинений бойовиками, які нібито прийшли з території України.

"Інформація про те, що ця група рухалася з України, не відповідає дійсності. Це черговий російський фейк. Перевірка лінії кордону не підтвердила факти порушень кордону", - зазначив Слободян.

Він зауважив, що в разі порушень державного кордону російська сторона негайно мала повідомити українській, аби зафіксувати документально факт порушення. "У даному випадку, жодної інформації  від Росії з приводу порушення державного кордону не надходило", - наголосив він.

"За нашою інформацією, це була група громадян Росії кавказької чи чеченської національності, які перебували у федеральному всеросійському розшуку, і рухались у бік кордону з Україною", - сказав Слободян.

Читайте також: Патрульний літак ДПСУ не порушував кордон із Білоруссю - Слободян

Як повідомляли російські ЗМІ, у неділю в районі селища Тьоткіне Курської області група прикордонників проводила операцію "Нелегал", в ході якої перевіряла сарай. Всередині ховалися озброєні люди, які застрелили на місці прикордонника-кінолога, після чого зав'язався бій, в ході якого були убиті троє нападників.

ЗМІ стверджували, що ці особи нібито перетнули кордон з боку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-