Патрульний літак ДПСУ не порушував кордон із Білоруссю - Слободян

Патрульний літак ДПСУ не порушував кордон із Білоруссю - Слободян

Укрінформ
Держприкордонслужба України наголошує, що літак ДПСУ не порушував кордон з Білоруссю.

Про це написав у Facebook помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Що стосується можливого порушення повітряного простору Білорусі патрульним літаком Держприкордонслужби України... Літак DA-42 Державної прикордонної служби України 25 вересня виконував плановий політ з метою повітряного моніторингу державного кордону на ділянках Чернігівського та Житомирського прикордонних загонів. Суміжна сторона завчасно була попереджена про виконання польотів відомчим літаком на вказаних ділянках. Органи управління повітряним рухом "Украерорух" спостерігали політ літака. За їх інформацією, порушень державного кордону не зафіксовано", - написав Слободян.

Речник зауважив, що літак обладнаний системою вторинної локації, що дозволяє органам управління повітряним рухом відстежувати політ літака.

Читайте також: За рік потік нелегальних мігрантів до України зріс на чверть

Радіотехнічні підрозділи Повітряних сил Збройних сил України спостерігали політ літака. Порушень державного кордону з їх сторони не зафіксовано.

Літак обладнаний сучасною навігаційною системою "GARMIN-1000", яка дозволяє екіпажу здійснювати навігацію з високою точністю.

За матеріалами об’єктивного контролю відомчої системи відстеження маршруту польоту літака "АВІАТРЕКІНГ", порушень державного кордону не зафіксовано.

Водночас Слободян зауважив, що в межах компетенції Держприкордонслужба ще раз перевірить усю технічну документацію, що стосується даного польоту, для об'єктивного встановлення істини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-