Заворушення у Каталонії: українці по допомогу не зверталися – консул

Заворушення у Каталонії: українці по допомогу не зверталися – консул

Укрінформ
Українські громадяни в Каталонії не зверталася за допомогою після масових заворушень в день референдуму 1 жовтня.

Про це в коментарі "112 Україна" заявила генеральний консул України в Барселоні Оксана Драмарецька.

За словами українського консула, за минулий день повідомлень про постраждалих серед українських громадян не надходило.

"Упродовж вчорашнього дня ніхто з українців за допомогою до консульства не звертався, на гарячу лінію консульства не надходили дзвінки і не було повідомлень ні від поліції, ні від медичних закладів про те, що серед постраждалих є українці. Наразі важко сказати, наскільки ця інформація достовірна", - заявила вона.

В українському дипломатичному представництві також відзначили, що ситуація в Барселоні на даний момент стабілізувалася. Українським громадянам, як і раніше, рекомендовано утриматися від відвідування місць масового скупчення людей.

"Зараз ситуація спокійна. Вночі на центральній площі Барселони, площі Каталонії, був багатолюдний мітинг. За повідомленнями, які ми отримуємо від органів місцевої влади станом на вечір неділі понад 800 осіб звернулися за допомогою у медичні установи, двох людей госпіталізовано, влада Іспанії називає 33 поліцейських, які отримали поранення... Слід уникати місць масових скупчень людей, не брати участь у будь-яких акціях, мати при собі документи", - підкреслила український консул.

Читайте також: У Каталонії заявили про 90% за незалежність на референдумі й оголосили страйк

Як раніше повідомлялося, поліція Каталонії заявила про трьох загиблих в ході масових заворушень.

1 жовтня в Каталонії проходив референдум про незалежність, який вважають незаконним. Голосування почалося близько 09:00. Правоохоронці блокували виборчі дільниці, однак лідеру Каталонії Карлесу Пучдемону вдалося проголосувати.

Пізніше поліція влаштувала стрілянину гумовими кулями, постраждали понад 840 осіб. Каталонська влада заявила, що за незалежність від Іспанії проголосували 90% виборців. Результати референдуму планують відправити до парламенту в найближчі дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-