Наливайко запевняє, що переносити реформу ЗМІ не будуть

Наливайко запевняє, що переносити реформу ЗМІ не будуть

Укрінформ
Терміни реалізації реформи комунальних ЗМІ не зміняться.

Про це заявив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко під час засідання секретаріату НСЖУ, повідомляє прес-служба комітету.

"Від деяких редакторів лунають зауваження про те, що нібито будуть внесені зміни до законодавства, які можуть продовжити термін реалізації реформи. Ніяких планів переносити  реформу немає, тому потрібно звертати увагу редакторів, аби потім не сталося так, що вони не встигнуть здійснити роздержавлення", – підкреслив Наливайко.

При цьому він зазначив, що ключове завдання наразі – добитися виділення фінансової підтримки реформованим ЗМІ, як це передбачено в законі.

Читайте також: Роздержавлення ЗМІ: спілка журналістів обіцяє новий список ворогів реформи

Голова Держкомтелерадіо також поінформував, що в цілому реформа відбувається позитивно. У зведеному переліку нараховується 690 комунальних та державних видань. У першому етапі реформувалося 93 видання, 79 – у процесі припинення, 39 очікують на реєстрацію, в 32 ще не готові документи. Припинила існування одна газета на Миколаївщині – «Відкритий урок», яку видавав місцевий відділ з питань освіти. В другому етапі здійснили реформування 11 газет. Загалом на сьогодні реформовано 99 комунальних і 5 державних видань. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-