Консульство в Едмонтоні стане

Консульство в Едмонтоні стане "хабом" для українців західної Канади - посол

Укрінформ
Відкриття генерального консульства України в столиці канадської провінції Альберта - місті Едмонтон - дозволить активізувати економічні зв'язки з цим регіоном світу.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив Надзвичайний і Повноважний посол України в Канаді Андрій Шевченко.

"Це корисно не лише для покращення контактів із громадою, але й з економічної точки зору, оскільки у Західній Канаді зосереджені великі можливості для співпраці із Україною", - сказав Шевченко.

За його словами, нова дипустанова України дозволить зібрати навколо себе усіх українців Західної Канади. "В провінції Альберта, столицею якої є Едмонтон, проживає понад 300 тис. українців, але ми розраховуємо, що нове генконсульство стане зручною точкою для контактів із нашими співвітчизниками, які живуть і в інших провінціях Західної Канади", - зазначив посол.

Він нагадав, що нині Україна має дипломатичну присутність у трьох містах Канади: посольство в Оттаві, генконсульство в Торонто і почесне консульство у Ванкувері.

"Рішення про відкриття генконсульства зробило візит Президента по-справжньому історичним", - зауважив дипломат.

Читайте також: Посол Шевченко пояснив, чому Канаді вигідно пустити Україну на свій ринок зброї

Як відомо, під час офіційного візиту до Торонто 22-23 вересня Петро Порошенко оголосив про рішення відкрити в канадському Едмонтоні генеральне консульство України.

Про українське коріння заявляють близько 300 тис. мешканців канадської провінції Альберта, столицею якої є Едмонтон. Це становить близько 10% від усього населення провінції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-