Єльченко в РБ ООН: Причетні до катастрофи МН17 обов'язково будуть покарані

Єльченко в РБ ООН: Причетні до катастрофи МН17 обов'язково будуть покарані

Укрінформ
Спільна група з розслідування катастрофи пасажирського літака Malaysia Airlines рейсу МН17 докласть усіх можливих зусиль для того, щоб притягнути до відповідальності всіх причетних до трагедії. 

Про це заявив у середу постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на засіданні Ради безпеки ООН з питань загроз авіаційній безпеці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Разом з іншими державами-учасницями Спільної групи з розслідування та за активної підтримки міжнародної спільноти ми продовжимо докладати максимальних зусиль заради встановлення справедливості для жертв і притягнення до відповідальності причетних до цього злочину: тих, хто постачав ракетний комплекс «Бук» для збиття літака МН17, тих, хто віддав цей злочинний наказ, тих, хто натиснув кнопку пуску, тих, хто підтримував та фінансував терористів тоді, і тих, хто продовжує робити це сьогодні», - наголосив представник України.

Читайте також: П'ять країн підписали меморандум щодо розслідування катастрофи MH17

Він нагадав, що міністри закордонних справ держав-учасниць Спільної групи з розслідування (України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів) підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо політичної підтримки кримінального переслідування осіб, винних у трагедії з MH17. За його словами, п’ять держав підтвердили рішучу налаштованість забезпечити виконання резолюції Ради безпеки ООН 2166, яка вимагає правосуддя у справі про трагедію з MH17.

Єльченко також зазначив, що в 2015 р. Україна та її партнери здійснювали спроби встановити справедливість, ініціювавши створення Радбезом ООН спеціалізованого міжнародного трибуналу.

«Маючи стійке бажання притягнути до відповідальності причетних до цього страшного злочину, Україна та її партнери спробували забезпечити створення Радою безпеки ООН міжнародного трибуналу. На жаль, ці спроби були заблоковані Росією» - підсумував український дипломат. 

Як відомо, Боїнг-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Міжнародна група з розслідування катастрофи літака дійшла висновку, що лайнер був збитий з підконтрольної проросійським бойовикам території ракетою, випущеною з ЗРК «Бук», доставленого з території Росії.

Раніше повідомлялося, що встановлені імена 100 осіб, підозрюваних у причетності до катастрофи МН17, їх буде названо до 2018 року.

Фото - Софія Клещук, Постійне представництво України при ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-