Від війни і окупації найбільше страждають жінки - Геращенко

Від війни і окупації найбільше страждають жінки - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко і спеціальний представник голови ОБСЄ з гендерних питань Мелані Вервір обговорили порушення прав людини на окупованих територіях України.

Про це Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Наш постійний діалог стосується не лише просування питань гендерної рівності і збільшення жінок та їх впливу в усіх сферах суспільно-політичного життя, а в першу чергу, безпекової і гуманітарної ситуації на Донбасі і в Криму, порушення на окупованих територіях прав людини», - зазначила перший віце-спікер. 

Вона підкреслила, що від війни і окупації найбільше страждають жінки. «Їх найбільше серед внутрішньо переміщених осіб, вони є жертвами сексуальних злочинів. Для мене неважливо, хто здійснив такий злочин - бойовик, терорист, російський найманець чи іноді, на жаль, і представник українських силових структур. Сексуальні злочини, згвалтування не мають терміну давності і не потрапляють під амністію, й про це потрібно говорити», - підкреслила вона.

Читайте також: Гендерні утиски: Мін'юст гарантує жінкам безоплатну допомогу

Серед іншого, Вервір і Геращенко обговорили питання збільшення кількості жінок в лавах ЗСУ і впровадження гендерної рівності в силових структурах. «Розповіла про зусилля жінок-політиків, громадських активістів, волонтерів, направлених на встановлення миру, інклюзивний діалог, вирішення гуманітарних проблем на Донбасі і звільнення заручників. Говорили й про можливу миротворчу місію на Донбасі», - додала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-