Українські офіцери з ЛитПолУкрБригу беруть участь у навчаннях

Українські офіцери з ЛитПолУкрБригу беруть участь у навчаннях "Драгон-2017"

Фото, відео
Укрінформ
Українські офіцери зі штабу литовсько-польсько-української бригади (ЛитПолУкрбриг) у Любліні беруть участь у найбільших в цьому році навчаннях Збройних сил Польщі “Драгон-2017”.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив заступник командира бригади полковник Володимир Юданов.

“У рамках навчань “Драгон-2017” на полігоні “Нова Демба” ми проводимо командно-штабне тренування (КШТ) “Брейв Бразер”. Загалом у навчаннях беруть участь 15 українських офіцерів зі складу ЛитПолУкрбриг”,- заявив Юданов.

За його словами, під час цих КШТ відпрацьовується наказ командира бригади, який в подальшому буде використовуватися під час проведення наступних багатонаціональних навчань “Кленова арка-2017”. Ці навчання відбудуться з 5 по 18 листопада також на полігоні “Нова Демба”.

Читайте також: Українці у Польщі беруть участь у масштабних військових навчаннях 12 країн

Литовсько-польсько-українська бригада (ЛитПолУкрбриг) 5 жовтня в Любліні отримає бойовий прапор, який  мають вручити командуванню бригади міністри оборони України, Литви та Польщі, повідомив Юданов.

“Було прийнято рішення відсвяткувати 5 жовтня другу річницю створення бригади. Під час проведення цього заходу планується вручення бойового прапора”, - сказав він.

За його словами, на заході очікують міністрів оборони України, Польщі та Литви Степана Полторака, Антонія Мацеревича та Юозаса Олєкаса. 

“Наш міністр оборони підтвердив свою присутність в Любліні нещодавно, під час навчань “Рапід Трайдент”. Є також підтвердження від литовського міністра. Оскільки це була ініціатива польського міністра, очікуємо і на його присутність”, - констатував Юданов.

Dragon-2017 / Фото: Rafał Lesiecki / Defence24.pl

Полковник повідомив, що на навчання “Кленова арка-2017” до Польщі прибудуть підрозділи з Канади, України та Литви. До них, зокрема, залучатиметься штаб першого батальйону ЛитПолУкрбриг, який дислокується в Україні.

Як повідомлялося, навчання “Драгон-2017”, в яких загалом беруть участь 17 тис. військовослужбовців та 3,5 тис. одиниць військової техніки, тривають одночасно на кількох польських полігонах і завершаться 29 вересня. Сценарій навчань має характер реагування на нинішні виклики, зокрема гібридні загрози.

Під час навчань, що мають оборонний характер, ЗС Польщі співпрацюватимуть з підрозділами держав НАТО, які дислокуються на території країни. Окрім українців, йдеться також про військовослужбовців з іще 10 країн - США, Литви, Латвії, Великої Британії, Німеччини, Словаччини, Італії, Болгарії, Румунії та Грузії.

Фото: Defence24.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-