Польща зацікавлена у співпраці з Україною у сфері ОПК

Польща зацікавлена у співпраці з Україною у сфері ОПК

Укрінформ
Варшава зацікавлена співпрацею з Києвом у сфері оборонно-промислового комплексу (ОПК). Сторони вже розвивають або планують розвивати ряд двосторонніх проектів.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу під час Економічного форуму у Криниці висловив заступник міністра національної оборони Польщі Томаш Шатковський.

“Ми зацікавлені перспективою промислової співпраці. ОПК обох країн можуть між собою домовитися на своєму рівні. Ми це підтримуємо, але краще коли це ініціюється знизу, оскільки це матиме грунтовну базу”,- заявив Шатковський.

Він поінформував, що Польща на базі українських протитанкових ракетних комплексів типу “Корсар” зараз створює свою версію ПТРК під назвою “Пірат”.

Шатковський висловив сподівання щодо співпраці з Україною по модернізації двигунів до польських танків Т-72, аби зберігати їх в резерві у справному стані.

Водночас заступник міністра зазначив, що зараз на порядку денному стоїть питання щодо продажу Україні польських дронів.

Читайте також: У МЗС Польщі вважають, що миротворці ООН мали би "стати" на кордоні з РФ

Шатковський також повідомив, що військова співпраця між сторонами розвивається у хорошому напрямі. У першу чергу, це стосується активності Литовсько-Польсько-Української бригади (ЛитПолУкрбриг) і намагання, щоб це з'єднання брало участь у навчаннях військ НАТО і досягнуло завдяки цьому повну бойову готовність.

“Думаємо як поєднати (навчання) з можливостями багатонаціонального корпусу у Щеціні чи міжнародною бригадою в Ельблонгу”,- констатував Шатковський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-