Екстрадиція Саакашвілі: у Мін'юсті кажуть, ГПУ ще не завершила перевірку

Екстрадиція Саакашвілі: у Мін'юсті кажуть, ГПУ ще не завершила перевірку

Укрінформ
Мін'юст України наразі не отримав інформацію про завершення екстрадиційної перевірки Генпрокуратури за запитом Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу екс-президента, колишнього глави Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Про це міністр юстиції Павло Петренко сказав журналістам у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Поки що ми не отримали інформацію про завершення цієї перевірки", - заявив Петренко.

Як повідомлялося, екс-президент Грузії отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

Читайте також: Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону і призначив штраф

26 липня Президент позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів України запит про екстрадицію Саакашвілі.

На початку вересня заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов заявив, що Україна розпочала екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі.

Наразі Саакашвілі перебуває в Україні, фактично прорвавшись через кордон 10 вересня у супроводі депутатів та своїх прибічників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-