Комуналка і проїзд “з’їли” всі забаганки українців

Комуналка і проїзд “з’їли” всі забаганки українців

Укрінформ
У другому кварталі 2017 року скоротилися порівняно з першим кварталом витрати українських сімей по всіх статтях: продукти, одяг та взуття, зв'язок, відпочинок тощо.

Про це свідчать дані статистики, повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, у другому кварталі середньостатистична сім’я витрачала на продукти вже 40,3% доходів, а не 41,5%, як на початку 2017 року. Але витрати на житлово-комунальні послуги зросли з 11,6% до 13,3%, а витрати на транспорт - з 9,3% до 10,2%.

"Показово, що витрати на утримання житла збільшились навіть у літні місяці, тому збільшення вартості цих послуг восени потягне за собою подальше скорочення витрат на усі інші статті, включаючи продукти", - зазначив експерт.

Читайте також: Кістіон – отримувачам субсидій: Грошей вистачить на всіх

Як пояснив Дорошенко, витрати, зокрема, на транспорт збільшились у зв’язку зі зростанням тарифів у громадському транспорті та підвищення вартості усіх видів палива.

"А значне зростання ціни на паливо розпочалось лише у серпні, тому цифри по третьому кварталу будуть ще гірші. Все це однозначно не говорить про реальне зростання доходів людей", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-