Нардеп Добродомов не визнає себе винним - НАЗК

Нардеп Добродомов не визнає себе винним - НАЗК

Укрінформ
Народний депутат Дмитро Добродомов ознайомився з протоколом про адміністративне правопорушення, складеним Національним агентством з питань запобігання корупції, однак винним себе не визнав. 

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Народний депутат України Дмитро Добродомов ознайомився з протоколом про адміністративне правопорушення за фактом вчинення ним правопорушення, пов’язаного з корупцією, виявленого в ході повної перевірки декларацій... Добродомов не визнав себе винним у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого статтею 1724 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та надав письмові пояснення", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК пояснили, що згідно з чинним законодавством, народний депутат не має права займатися будь-якою, крім депутатської, оплачуваною роботою, за винятком викладацької, наукової та творчої діяльності, а також медичної практики у вільний від виконання обов'язків народного депутата час.

Водночас, за даними НАЗК, депутат Добродомов за договором надання послуг від 12 лютого 2016 року з ГО "Центр громадянських ініціатив" взяв на себе зобов’язання в рамках Восьмого форуму мережі вільних місцевих політиків "Регіональний та місцевий розвиток: українська практика та міжнародний досвід", що відбувся 12-14 лютого 2016 року в Одесі, надати послуги з проведення лекцій та провів 12 лютого 2016 року під час виконання обов'язків народного депутата лекцію, за що отримав 19 лютого 2017 року дохід у сумі 5278,39 грн.

Читайте також: НАЗК проведе повну перевірку ще 300 е-декларацій

Як зазначили у Нацагентстві, проведення лекції на виконання взятих за договором зобов’язань від імені юридичної особи не може бути віднесено до викладацької діяльності, тому протокол про вчинення адміністративного правопорушення разом з іншими матеріалами у триденний строк буде направлено до місцевого загального суду за місцем вчинення правопорушення. Про складення протоколу також буде повідомлено орган державної влади, де працює особа, яка притягається до відповідальності, йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-