Фріз прирівняла

Фріз прирівняла "прорив Саакашвілі" до захоплення військових частин у Криму

Укрінформ
Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз (БПП) вважає дії учасників протесту на кордоні з Польщею, який напередодні перетнув Міхеїл Саакашвілі, зловживанням правом на протест.

Про це повідомляє прес-служба БПП. 

“Якщо будь-яка особа до спроби захисту своїх прав в законний спосіб вдається до незаконних дій або порушення норм законодавства, вона зловживає правом на протест”, - зазначила депутат.

Вона наголосила, що ознакою демократії та цивілізованої поведінки є виконання закону. 

“Є великі сумніви, що людина, яка взагалі проігнорувала можливість відстоювання своїх прав у законний спосіб, зможе в подальшому відстоювати законність в державі”, - заявила вона. 

Читайте також: Гройсман про "прорив Саакашвілі": Це початок атаки проти української державності

Фріз також підкреслила, що прорив держкордону учасниками акції є неповагою до державного кордону в цілому. 

“А напад на військовослужбовців ДПСУ усунув будь-яку різницю між тими, хто долав сьогодні кордон на пропускному пункті "Шегині", та тими, хто в 2014 році в моєму Криму захоплював військові частини. Вчора ми побачили неповагу. Неповагу до державного кордону. З боку тих, хто в першу чергу має стояти на його захисті", - зазначила політик.

Як повідомлялось, 10 вересня близько 20 години група осіб з боку в`їздного шлагбаума у пункті пропуску "Шегині" зчинила бійку з представниками Національної поліції та Держприкордонслужби, вдерлася до пункту пропуску, порушила державний кордон України та сприяла незаконному порушенню державного кордону групою осіб, серед яких були Саакашвілі і ряд народних депутатів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-