У поліції пояснили, чому зупиняли автоколону бажаючих зустріти Саакашвілі

У поліції пояснили, чому зупиняли автоколону бажаючих зустріти Саакашвілі

Укрінформ
У Житомирській області поліція зупинила вранці колону автомобілів на трасі Київ - Чоп з метою перевірки щодо можливої наявності незаконної зброї.

Про це повідомляє прес-служба обласної поліції. 

"Близько 9.20 год. 9 вересня на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що автодорогою Київ - Чоп рухається колона автомобілів з людьми, які можуть мати незаконну зброю. Поліцейські перевірили відомості та оглянули транспортні засоби, після чого подорожні продовжили свій рух", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у поліції, у транспортних засобах, які рухалися колоною, були люди у форменому одязі з нашивками одного із добровольчих батальйонів на чолі із народним депутатом України.

Читайте також: У неділю журналістів не пустять на пункт пропуску "Краковець"

"Попри спроби саботування з боку подорожніх законних вимог правоохоронців щодо надання для огляду транспортних засобів колони і перевірки наявної зброї, після коротких перемовин поліцейські здійснили необхідні заходи. За їх результатами незаконної зброї, а також інших заборонених законом предметів чи таких, які б могли становити небезпеку для людей, виявлено не було", - наголосили правоохоронці.

Після огляду колона рушила далі за своїм маршрутом.

Семен Семенченко, який і є тим депутатом, що їде у колоні разом із добровальцями батальйону "Донбас", також написав у Facebook про зупинку на Житомирщині. За його словами, поліція провела "законну перевірку номерів на офіційно зареєстровану зброю".

Раніше на сторінці спільноти «Штаб блокади торгівлі з окупантами» у Facebook з’явилося повідомлення про те, що поліція на Київщині зупинила для перевірки автоколону, яка їде до західного кордону, в пункт пропуску «Краковець», для зустрічі колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, який має прибути туди 10 вересня. Через деякий час вже йшлося про те, що автоколона рушила далі.

Як відомо, Президент Петро Порошенко позбавив екс-голову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі українського громадянства. Однак той заявив, що має намір повернутись в Україну 10 вересня.

Перехід Саакашвілі через кордон у пункті пропуску "Краковець" очікується о 13 годині 10 вересня. За словами його соратників, Саакашвілі буде їхати зі своїм сином, групою народних депутатів та міжнародними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-