У неділю журналістів не пустять на пункт пропуску

У неділю журналістів не пустять на пункт пропуску "Краковець"

Укрінформ
У неділю, 10 вересня, в день приїзду екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі в Україну, робота журналістів в пункті пропуску "Краковець" на українсько-польському кордоні буде обмежена.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Зважаючи на те, що 10 вересня деякі політичні партії та депутати анонсують проведення поблизу пункту пропуску "Краковець" на кордоні з Польщею масових акцій, це створює додаткові ризики виникнення конфліктних ситуацій та інших провокацій. В зв’язку з цим Держприкордонслужба України повідомляє представників засобів масової інформації, що 10 вересня робота представників медіа в пункті пропуску "Краковець" буде обмежена. Всі коментарі з зазначеної теми можна буде отримати поряд з пунктом пропуску, де буде облаштована площадка для комунікації", - йдеться у повідомленні.

При цьому прикордонники інформують, що польська сторона теж повністю обмежує роботу будь-яких ЗМІ в своєму пункті пропуску "Корчова", що розташований навпроти українського "Краківця".

ДПСУ наголошує, що прикордонники, виконуючи завдання з охорони державного кордону, діють виключно в межах чинного законодавства.

Читайте також: Саакашвілі: Я маю кілька легальних шляхів, аби перетнути кордон України

Як повідомлялося, колишній голова Одеської ОДА Саакашвілі, який раніше згідно з указом Президента України втратив українське громадянство, заявив, що має намір повернутися до України в неділю, 10 вересня, через пункт пропуску "Краковець" на кордоні з Польщею. У цей день на згаданий пункт мають намір прибути народні депутати від "Самопомочі" та інших політсил.

У зв’язку із можливим проведенням масових зібрань поблизу пункту пропуску "Краковець" впродовж 9-12 вересня, Державна прикордонна служба України рекомендує мандрівникам обрати інші маршрути руху задля уникнення ймовірних незручностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-