Конституційний суд заморозив закон щодо референдуму в Каталонії

Конституційний суд заморозив закон щодо референдуму в Каталонії

Укрінформ
Конституційний суд Іспанії призупинив дію прийнятого парламентом Каталонії закону про референдум з питання про незалежність автономії.

Про це в четвер, 7 вересня, повідомило іспанське агентство EFE, передає Німецька хвиля.

За його даними, суд прийняв до розгляду чотири апеляції, подані урядом Іспанії і ставлять під сумнів правомочність законів, що регулюють порядок відокремлення цього регіону від решти частини країни.

Читайте також: Іспанія висуне обвинувачення "батькам" референдуму про незалежність Каталонії

Влада Іспанії наполягає, що заходи, затверджені 6 вересня каталонським парламентом, порушують конституцію. Дія закону про референдум буде "заморожена" до тих пір, поки Конституційний суд не винесе вердикт за апеляціями іспанської влади.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой Брей, зокрема, вже зажадав притягнути до кримінальної відповідальності - за "узурпацію влади і непокору попереднім судовим рішенням" - голови каталонського парламенту Карму Форкаделла і чотирьох членів президії парламенту. Депутатам, які ініціювали прийняття сепаратистських законів, можуть загрожувати тривалі тюремні терміни і великі грошові штрафи.

Читайте також: Іспанія пред'явить звинувачення "батькам" референдуму про незалежність Каталонії

Уряд Каталонії мав намір провести референдум про незалежність Каталонії 1 жовтня. На початку липня у демонстраціях на підтримку незалежності Каталонії взяли участь до 50 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-