Порошенко присвоїв звання Героя України загиблому розвіднику Шаповалу

Порошенко присвоїв звання Героя України загиблому розвіднику Шаповалу

Укрінформ
Президент Петро Порошенко присвоїв звання Героя України співробітнику Головного управління розвідки Міноборони полковнику Максиму Шаповалу, який загинув внаслідок теракту у Києві.

Про це сам Порошенко поінформував у Верховній Раді під час виступу у четвер, 7 вересня, зі щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні відзначає 25-річчя військова розвідка України. Про те, що зробив для України генерал-майор Максим Шаповал, командир спецрезерву Головного управління розвідки, на жаль, розповідати можна буде ще нескоро. Можу тільки сказати про його участь безпосередню в плануванні розвідувальних рейдів у глибокий тил противника. Там він документував докази присутності російських військ. Звідти попереджав про небезпеку на конкретних напрямках для конкретних підрозділів і робив дуже багато корисних справ для захисту України. Я підписав сьогодні указ про присвоєння Максиму Шаповалу звання Героя України", - сказав Порошенко. 

Читайте також: Розвідка підготувала відео пам'яті розвідника Шаповала

Ці слова Президента народні депутати зустріли оплесками і вшанували пам'ять загиблого розвідника. 

"І я одразу ж після виступу у Верховній Раді поїду в Головне управління розвідки, щоб проголосити про присвоєння імені Максима Шаповала спецрезерву Головного управління розвідки", - додав Порошенко.

Як повідомлялося, співробітник Головного управління розвідки Міноборони України полковник Максим Шаповал загинув вранці 27 червня у Києві в результаті підриву автомобіля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-