У Польщі цінують українських працівників, але побоюються

У Польщі цінують українських працівників, але побоюються "безвізової навали"

Укрінформ
Польща зацікавлена у трудових мігрантах з України, проте побоюється, що запровадження безвізового режиму може заохотити українців влаштовуватися на роботу без відповідного дозволу, що незаконно.

Про це заявив заступник міністра у справах сім'ї, праці і соціальної політики Польщі Станіслав Швед під час Економічного форуму у Криниці, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Ми цінуємо, що в Польщі працює близько мільйона осіб з України. Ми дуже зацікавлені у тому, щоб люди з України працювали у нас, ми також хочемо, щоб ця робота виконувалася за відповідними стандартами”, - заявив Швед, додавши, що українці заповнюють прогалину на ринку праці, яка виникає після виїзду поляків на заробітки на Захід.

Читайте також: Парубію у Польщі обіцяють розібратися з "Меморіалом орлят" у паспортах

Заступник міністра нагадав, що українці можуть працювати у Польщі на підставі дозволу про працю. Торік Польща видала українцям 1,3 млн таких дозволів, якими скористалися 700 тис. осіб. 

“Ми знаємо, що українці й надалі потребують дозволу на працю, але знаємо також й те, що якщо працівник виїде до Європи у рамках безвізового руху, то він легше знайде нелегальну працю”, - зауважив посадовець.

У ході форуму Нацбанк Польщі представив дані дослідження щодо трудових мігрантів з України. Згідно з ним середня зарплата працівників з України в Польщі становить 2015 злотих (близько 15 тис. грн). З цих коштів 34% українець витрачає на проживання в Польщі. Оцінюється, що в 2016 році українці вивезли з Польщі близько 8,1 млрд злотих (близько 2,2 млрд дол.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-