Парубію у Польщі обіцяють розібратися з

Парубію у Польщі обіцяють розібратися з "Меморіалом орлят" у паспортах

Укрінформ
Україна вважає неприйнятною ідею Польщі про розміщення львівського “Меморіалу орлят” у польських паспортах.

Про це заявив у середу українським журналістам голова Верховної Ради Андрій Парубій за результатами зустрічі з маршалком Сейму Мареком Кухцінським під час Економічного форуму у польській Криниці-Здруй, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Звичайно, я говорив про це (у розмові з маршалком Сейму) і сказав, що це неприйнятно для нас і що цього не повинно відбутися”, - заявив Парубій.

За його словами, маршалок Кухцінський пообіцяв, що він проведе необхідні розмови в Польщі.

“Він (Кухцінський) наголосив, що це перебуває на дуже початковому етапі ідей на шляху до реалізації. Я впевнений, що цю проблему буде вирішено на початковому етапі”, - підкреслив голова Верховної Ради.

Як повідомлялося, у Польщі до сторіччя незалежності в 2018 році хочуть випустити паспорти в новому дизайні.

Читайте також: До фасаду Центру польської культури в Івано-Франківську прикріпили гранату

Наприкінці липня Міністерство внутрішніх справ Польщі розпочало кампанію "Спроектуй з нами польський паспорт 2018 року" з метою вибору мотивів, які будуть у новому документі. Серед пропозицій з'явилися “Остра брама” у литовському Вільнюсі і “Меморіал орлят” у Львові, що викликало протест Литви та України. 

На початку серпня МЗС України вручив ноту протесту послу Республіки Польща в Україні Яну Пєклу у зв'язку з намірами польської сторони розмістити на сторінках нового паспорта зображення “Меморіалу орлят” у Львові.

Фото: Український репортер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-