Брат Саакашвілі мав поїхати з України ще у квітні - ДМС

Брат Саакашвілі мав поїхати з України ще у квітні - ДМС

Укрінформ
Підстави для перебування Давида Саакашвілі в Україні закінчилися ще у квітні 2017 року, відтак відразу після скасування підстав для перебування в Україні він зобов'язанай був залишити територію нашої країни.

Про це повідомляє прес-служба ДМСУ

"Підстави для перебування Давида Саакашвілі в Україні закінчилися ще у квітні 2017 року, при цьому інформацію про законне скасування дозволу на працевлаштування та посвідки на проживання Давида Саакашвілі поширив 16 квітня у соцмережах його брат Міхеїл. Відразу після скасування підстав для перебування в Україні згадана особа зобов'язана була залишити територію України, однак цього зроблено не було, що є проявом неповаги та порушенням українського законодавства", - зазначили у міграційный службі.

Як вказується, 2 вересня порушника було виявлено працівниками Нацполіції та доставлено до підрозділу міграційної служби. Після з'ясування всіх обставин перебування особи на території України та надання ним пояснень, працівниками міграційної служби було правомірно винесено рішення про примусове повернення. Відповідно до закону та прийнятого рішення, порушник повинен залишити територію України, тобто виїхати до будь-якої країни світу, в інакшому випадку його за рішенням суду може бути примусово видворено до країни громадянської належності.

Читайте також: Брата Саакашвілі відпустили з відділку – нардеп

Загалом тільки протягом серпня 2017 року в Україні виявлено та притягнено до адміністративної відповідальності майже 3,5 тис. порушників міграційного законодавства, винесено близько 1400 рішень про примусове повернення, при цьому у 280 випадках винесено рішення про заборону в’їзду на територію України.

У разі виявлення іноземця або особи без громадянства, які не мають підстав для перебування в Україні, або строк дії таких підстав закінчився, такі особи підлягають притягненню до адміністративної відповідальності за статтею 203 КУпАП, при цьому відносно них виноситься рішення про примусове повернення. У разі невиконання такого рішення, матеріали скеровуються до суду для винесення рішення про примусове видворення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-