"Шпигунське" відео передавали й українським ЗМІ, але показав його лише CNN - Гітлянська

Укрінформ
Відео про затримання шпигунів КНДР на підтвердження того, що секрети розробки ракет в України викрасти не могли, передавалося кільком телеканалам, у тому числі українським, але було використане лише CNN.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода повідомила  речниця СБУ Олена Гітлянська. 

"Ми трьом чи чотирьом українським телеканалам передали це відео, я не знаю, чому використали лише CNN...", - зазначила вона.

За словами Гітлянської, відео не містило гриф секретності. Це було архівне відео, яке в 2011 році вже стояло на сайті СБУ.

"Це відкрита інформація, був суд, рішення суду. Журналісти ініціативно звернулися, ми знайшли архівне відео, яке в 2011 році вже стояло в нас на сайті. Ми просто передали архіви, які вже оприлюднювалися. Якщо ви дивилися сюжет, то ми дуже наголошували на тому, що не могли у нас вкрасти (секретну інформацію про розробку ракет – ред.)", – сказала речниця СБУ.

Читайте також: Робоча група спростовує причетність України до ракетної програми КНДР - Турчинов

Як повідомлялося, телеканал CNN пізно ввечері 24 серпня оприлюднив відеозапис проведеної в 2011 році українськими спецслужбами операції затримання двох громадян КНДР, які намагалися викрасти в Україні секретну інформацію щодо розробки міжконтинентальних ракет. Відео, за інформацією телеканалу, надали спецслужби України на тлі повідомлень ЗМІ про нібито отримання Пхеньяном двигунів українського виробництва для балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-