CNN показав затримання шпигунів КНДР в Україні

CNN показав затримання шпигунів КНДР в Україні

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України надала телеканалу CNN оперативну відеозйомку, датовану 2011 роком, щодо затримання шпигунів КНДР, які намагалися викрасти українські технології міжконтинентальних ракет.

Про це повідомляється на сайті CNN.

"Українські служби безпеки надали CNN опис відеоспостереження та детальну інформацію про операцію, яку вони здійснили в січні 2011 року щодо двох північнокорейських шпигунів. Мета - розвінчати твердження про те, що нещодавній "прорив" Пхеньяна у міжконтинентальних ракетних технологіях, можливо, був досягнутий за допомогою технологій, викрадених або вивезених з України", - повідомляє телеканал.

Офіцер СБУ на умовах анонімності повідомив журналістам, як працював над справою шпигунів із КНДР.

За його твердженням, всі спроби КНДР отримати секретні матеріали були припинені, а отже отримати їх від України було неможливо. На даний момент шпигуни відбувають терміни ув'язнення в Житомирі.

Він також повідомив, що в 2011 році з України було депортовано ще двох громадян Північної Кореї, які прибули в країну через посольство Росії. Вказані особи намагалися отримати ракетне обладнання та пристрої самостійного наведення для ракет типу "повітря-повітря".

Крім того, в 2015 році з країни було депортовано ще 5 громадян КНДР за сприяння розвідці КНДР в Україні.

Читайте також: Скандал з ракетами КНДР: Україна ініціює розслідування у Раді безпеки ООН

Раніше американське видання The New York Times опублікувало статтю, в якій стверджувало, що Північна Корея досягла успіху по запуску  міжконтинентальних ракет завдяки технологіям, що були продані Україною на чорному ринку двигунів. При цьому видання посилалося на твердження експерта з питань ракет Міжнародного інституту стратегічних досліджень США Майкла Ельмана. Пізніше Ельман заявив, що журналісти спотворили зміст його висловлювань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-