ПРООН розпочала закупівлі ліків за бюджетні кошти

ПРООН розпочала закупівлі ліків за бюджетні кошти

Укрінформ
Програма розвитку ООН в Україні розпочала закупівлі ліків за кошти держбюджету 2017 року. Тендери оголосили для 11 із 15 напрямів, закупівлі за якими зараз проводить організація.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Відкриті тендери та тендери, які проводяться за процедурою прямого запрошення, оголосили за 11 напрямами 2017 року: безпліддя, розсіяний склероз, бульозний епідермоліз, муковісцидоз, нанізм різного походження, ювенільний ревматоїдний артрит, гемолітична хвороба новонароджених, церебральний параліч, орфанні метаболічні захворювання, мукополісахаридоз та хвороба Гоше", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перелік узгоджених програм можуть доповнити після видання додаткових постанов Кабінетом міністрів України.

Читайте також: МОЗ змінює схему розрахунку з міжнародними організаціями

Разом із тим ПРООН уже завершила 99% закупівель лікарських засобів, замовлених за бюджет 2016 року. Більше 70% медикаментів, у тому числі закуплених за рахунок заощаджених коштів, доставили в Україну і вони вже доступні пацієнтам. Завдяки ефективним та прозорим процедурам ПРООН вдалось заощадити понад 320 млн гривень з бюджету 2016 року та закупити додаткові медикаменти для забезпечення потреб пацієнтів.

Як повідомляв Укрінформ, 27 липня 2017 року Міністерство охорони здоров'я України та Програма розвитку ООН підписали угоду на закупівлю медикаментів, згідно з якою ПРООН довірили закупівлю лікарських засобів та медичних виробів на суму 2,3 млрд гривень для 15 напрямків відповідної бюджетної програми за 2017 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-