Уряд дозволив оголосити конкурси на нові посади в міністерствах

Уряд дозволив оголосити конкурси на нові посади в міністерствах

Укрінформ
Кабінет міністрів України підтримав кроки щодо проведення реформи державної служби та дозволив орієнтовно 4 вересня дати старт конкурсам на нові посади в міністерствах.

Таке рішення ухвалено у п’ятницю на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо, щоб тут застосовувався добровільний принцип. Ті міністри, які виявили бажання, будуть реформуватися на першому етапі, але інші мають розуміти, що частина міністерств буде реформована у 2018 році», - сказав міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

Як відомо, вже восени уряд планує доповнити кожне міністерство генеральними директоратами.

Кожен директорат відповідатиме за одну або кілька сфер політики. Генеральний директор буде керувати командою рівних між собою фахівців та відстежувати ситуацію у своїй галузі, визначати проблеми та розробляти альтернативні рішення. Після цього відомство пропонуватиме міністру ухвалити відповідне рішення, контролювати його результати.

Спочатку тисячею працівників поповнять 10 міністерств, а згодом подумають, як діяти з рештою державних органів. У директорати міністерства набиратимуть фахівців з питань реформ - гендиректорів та експертів.

Нові кандидати матимуть ринковий рівень зарплат (від 30 тис. до 60 тис. грн), що повністю фінансуватимуться з державного бюджету.

Секретаріат Кабміну та Офіс реформ КМУ 22 серпня мають провести неформальну зустріч, присвячену питанням щодо конкурсів на урядові посади фахівців з питань реформ у 10 міністерствах першої хвилі. Орієнтовно з 4 вересня має стартувати рекрутинг.

А вже на початку листопада за сприятливих обставин міністерства поповняться новими фахівцями з питань реформ.

Важливими нововведеннями мають стати відеофіксація відбору та оновлений склад комісії з залученням іноземних фахівців.

Читайте також: У НАБУ кажуть, що залишилось лише 50 вакантних посад

Документи на вакантні посади також можна буде подавати онлайн. Для цього запустять сучасний і зручний веб-портал вакансій - career.gov.ua

Після проведення конкурсів для всіх нових держслужбовців будуть організовані спеціальні тренінги, що допоможуть їм швидше влитися у роботу, забезпечать розуміння суті реформи державної служби та нових вимог.

Кандидатів планують відбирати, враховуючи їхній досвід та оцінювання їх знань у відповідній сфері, знання іноземних мов. Наголос робитиметься на так звані м’які навички (лідерство, мотивація, орієнтованість на результат, стресостійкість). У фокусі оцінки також будуть особисті риси та здібності, наприклад, стратегічне бачення та планування, концептуальне та інноваційне мислення, ухвалення ефективних рішень, ефективна комунікація та взаємодія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-